Φτιάξτε ένα χειροποίητο δώρο για τη δασκάλα με μηδέν κόστος!

Σήμερα φτιάξαμε το πιο εύκολο, όμορφο, γρήγορο και πρωτότυπο δώρο για τις δασκάλες μας! Με μια λέξη ενθουσιαστήκαμε!!! Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί στην αρχή πίστευα ότι θα είναι μια από εκείνες τις ιδέες μου, που μέσα στο κεφάλι μου φαίνεται γουάου αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο καλό… Αλλά είχα δίκιο και έτσι μπορώ να σας πω με μεγάααααλη χαρά ότι φτιάξαμε μέσα σε 10 λεπτά personalized θήκη για τα γυαλιά ηλίου (ή μυωπίας), αδιάβροχη και τόσο μα τόσο πρωτότυπη!!!

Το καλύτερο δεν σας είπα, το κόστος για να τη φτιάξετε και εσείς είναι σχεδόν μηδενικό, μα δεν είναι τέλειο;

Θα χρειαστούμε

  1. διάφανο πλαστικό τραπεζομάντηλο (το μέτρο κάνει περίπου 2 με 3 ευρώ αλλά εσείς αν κάνετε αυτό που προτείνω θα χρειαστείτε ελάχιστο)
  2. μια σελίδα α4
  3. μαρκαδόροι, ξυλομπογιές ή ότι άλλο έχετε
  4. ψαλίδι
  5. σίδερο

 

Αρχικά έφτιαξα 3 εκτυπώσιμα για να σας διευκολύνω, αν θέλετε να τα κατεβάσετε μπείτε στο γνωστό πλεον Dropbox , αποθηκεύστε, εκτυπώστε και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης!

Διαφορετικά χρησιμοποιήστε μια σελίδα Α4, αφού πρώτα το παιδί έχει φτιάξει πάνω ότι του αρέσει και το σημαντικότερο έχει γράψει ένα μήνυμα αγάπης!

 

Ποιός να πίστευε ότι αυτό το πλαστικό τραπεζομάντηλο, που μεταξύ μας καθόλου δεν συμπαθώ, θα ήταν το βασικό υλικό για μια απίθανη κατασκευή!

33

Ανοίγουμε το τραπεζομάντηλο πάνω στο τραπέζι, το διπλώνουμε στη μέση, τοποθετούμε τη ζωγραφιά μέσα και κόβουμε αρκετά μακριά , θέλουμε μεγάλο περιθώριο!

44

Πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι αφού το κόψουμε! Διπλώνουμε στη μέση το τραπεζομάντηλο και προσέχουμε η τσάκιση να είναι από την πάνω πλευρά του χαρτιού.

55

Βάζουμε ξανά μέσα το χαρτί και έχουμε πλαστικό – χαρτί – πλαστικό. Υπενθυμίζω ότι η τσάκιση πρέπει να βρίσκεται από πάνω.

66

Προσέχουμε να είναι το χαρτί ακριβώς στη μέση και αφού βάλουμε από πάνω ένα λεπτό πανάκι σιδερώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για λίγο, δυο ή τρία περάσματα με το σίδερο.

8.JPG

αν μπορείτε να καταλάβετε από τη φωτογραφία το πλαστικό τραπεζομάντηλο έχει σχεδόν κολλήσει.

99

Γυρνάμε από την ανάποδη το πλαστικό – χαρτί και βάζουμε στο εσωτερικό του διπλωμένο ένα πανάκι.

100

Διπλώνουμε προσεκτικά το χαρτί, δεν χρειάζεται να το τσακίσουμε, απλά προσέχουμε να εφαρμόσει το πάνω με το κάτω χαρτί. Δεν ξεχνάμε το πανάκι, δεν το βγάζουμε για να μη κολλήσει το πλαστικό.

111

Σιδερώνουμε μόνο το διάφανο πλαστικό που φαίνεται στη φωτογραφία πάνω. Μπορείτε να βάλετε ένα πανάκι πάνω από το πλαστικό όπως στην αρχή και να κρατήσετε αρκετή ώρα το σίδερο μέχρι να κολλήσει. Μπορείτε να βάλετε απευθείας το σίδερο σας πάνω στο πλαστικό για πιο γρήγορα αποτελέσματα, εγώ αυτό έκανα. Η θερμοκρασία στο κάθε σίδερο διαφέρει, οπότε δοκιμάστε το μόνοι σας. Μην ανησυχείτε δεν θα κολλήσει πάνω στο σίδερο σας, δοκιμάστε μέχρι να κολλήσουν και τα 4 φύλλα του πλαστικού και να γίνουν ένα σώμα!

Μόλις τα καταφέρετε  θα δείχνει κάπως έτσι!

122.jpg

Κόψτε προσεκτικά το πλαστικό που περισσεύει, αλλά αφήστε και λίγο περιθώριο. Αν δεν έχει κολλήσσει καλά με το σίδερο, μπορείτε να επαναλάβετε ξανά και ξανά!

133

Σ αυτό το σημείο το  χειροποίητο δώρο για τη δασκάλα έχει τελειώσει. Οι θήκες για γυαλιά ηλίου είναι έτοιμες για χρήση!

144

Βάλαμε και τα γυαλάκια μας για φωτογράφιση!

Η θήκη με τη Hello Kitty, έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αντί για χαρτί έβαλα ύφασμα και ενα χαρτονάκι που είχε η συσκευασία της Trunki βαλίτσας της Ζωής.

166

Ωστόσο κάτι μου έλειπε, κοιτούσα και ξανακοιτούσα τις θήκες και ήθελα ένα κλικ κάτι παραπάνω! Και η  έμπνευση δεν άργησε να έρθει. Μάζεψα κάτι κομμένα κορδελάκια από δώρα, πήρα και τον διακορευτή μου και…..

177

….άνοιξα μια τρύπα όπως βλέπετε πάνω αριστέρα και πέρασα μπόλικα κορδελάκια για ομορφιά!

188

Τώρα μάλιστα, είναι έτοιμα τα χειροποίητα δωράκια για τη δασκάλα μας!

199

Τι λέτε θα αρέσουν στις δασκάλες μας τα  χειροποίητα δωράκια τους;

2000

 

Η κατασκευή είναι απίστευτα εύκολη, προσπάθησα να σας βγάλω πάρα πολλές φωτογραφίες, βήμα βήμα για να σας διευκολύνω και να το φτιάξετε και εσείς. Προσοχή είναι ιδιαίτερα εθιστική κατασκευή, μόλις φτιάξετε θήκες για γυαλιά ηλίου για όλους όσους ξέρετε θα περάσετε σε άλλο επίπεδο!!!

instagram

Σύντομα θα φτιάξω άλλη μια παρόμοια κατασκευή, τώρα που έχω έπνευση ποιος με πιάνει!!!!

imageedit_1_4344948209

 

 

7 thoughts on “Φτιάξτε ένα χειροποίητο δώρο για τη δασκάλα με μηδέν κόστος!

  1. Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ιδέα Γιούλη μου! Ενθουσιάστηκα με την πρωτοτυπία και την ευκολία στην κατασκευή!!! Το χειροποίητο έχει άλλη αξία και είμαι σίγουρη ότι οι δασκάλες σας θα ξετρελαθούν! φιλιά

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε