Φτιάξτε ένα φουλάρι από ένα παλιό μπλουζάκι + video

Αυτές τις μέρες ασχολούμαι (ξανά) με τις ντουλάπες των παιδιών  και ψάχνω να βρω ρούχα που δεν τους κάνουν πια για να τα δώσουμε σε μικρότερα παιδιά. Δοκιμάζουμε λοιπόν αυτά που είναι σε καλή κατάσταση τα συσκευάζουμε και σιγά σιγά θα πάρουν το δρόμο τους για να δώσουν χαρά και σ άλλα παιδάκια.. Τι γίνεται όμως μ αυτά που έχουν φθαρεί, σκιστεί. Αυτά που με τίποτα δεν μπορείς να χαρίσεις και φλερτάρουν έντονα με τον κάδο των σκουπιδιών;

Ένα τέτοιο μπλουζάκι έπεσε στα χέρια μου σήμερα! Το φόραγε ο Γιώργος πέρυσι και είχε σκιστεί πίσω στην πλάτη σ ένα τέτοιο σημείο που δεν θα φαινόταν ωραίο ακόμα και αν το επιδιόρθωνα!

diy tshirt

Έτσι λοιπόν μου ήρθε μια ιδέα!!!

Αυτή την τεχνική που θα σας δείξω την είχα δει πριν πολλά χρόνια σε διάφορα diy site για φουλάρια και κολιέ για κοπέλες. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα γιατί όχι και ένα παιδικό φουλάρι, πιο παιχνιδιάρικο, χαρούμενο και άκρως κοριτσίστικο!

Ξεκινάμε;

diy tshirt1

   Κόβουμε όπως στις φωτογραφίες

diy tshirt 2

Έχουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο σωστά;

diy tshirt 3

Ξανακόβουμε με το ψαλίδι μας όπως ακριβώς στη φωτογραφία! Μη μετρήσετε τίποτα, κόψτε με το μάτι σε λίγο δεν θα φαίνονται αυτές οι ψαλιδιές.

diy tshirt 4

Τραβάμε δυνατά ένα ένα τα κρόσια. Εμένα με βοήθησε η Ζωή, που είχε ξετρελαθεί στην ιδέα ότι φτιάχνουμε κάτι για εκείνη και δεν σταμάτησε λεπτό να χαμογελάει!

diy tshirt5

Το φουλάρι μας πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι!

Σ αυτό το σημείο μπορείτε αν θέλετε και να σταματήσετε. Το χειροποίητο φουλάρι είναι ήδη έτοιμο. Αν θέλετε όμως να το κάνετε λίγο πιο παιδικό και τσαχπίνικο ακολουθήστε και το παρακάτω βήμα!

diy tshirt6

Βρήκαμε διάφορες χάντρες που μας άρεσαν και η Ζωή ξεκίνησε σιγά σιγά να τις περνάει και εγώ έδενα τους κόμπους!

Και φουλάρι να μην κάνετε, πάιξτε αυτό το παιχνίδι με τα παιδιά σας. Πάρτε κλωστή ή κορδέλα και δώστε  να περάσουν χάντρες. Θα απασχοληθούν ώρα και θα ενισχύσετε και τη λεπτή τους κινητικότητα.

diy tshirt7

Μετά από ώρα το χειροποίητο φουλάρι μας θα δείχνει κάπως έτσι.

Αλλά φορεμένο στο μικρό μου μοντέλο είναι φανταστικό!

diy scarf

Το χαρούμενο μοντέλο μου!!

diy scarf 2

Το πολύ χαρούμενο μοντέλο μου, με το χειροποίητο φουλάρι της από τα χεράκια τα δικά της και της μαμάς της!

Δεν είναι πολύ όμορφο να ανακυκλώνουμε; Να παίρνουμε κάτι παλιό και να το  αλλάζουμε τόσο πολύ που να φαίνεται σαν καινούριο;

Μείνετε συντονισμένοι έρχονται και άλλα Diy !!!

imageedit_1_4344948209

11 thoughts on “Φτιάξτε ένα φουλάρι από ένα παλιό μπλουζάκι + video

Σχολιάστε