Κέικ καρότου, μια συνταγή από το My Sweet Day

Μαντέψτε το Παιχνιδάκι  πλεον έχει και στήλη μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής!

Και ποιά είναι η πιο γλυκιά για να μας κάνει ποδαρικό;  Η Μαριάννα μας φυσικά που έχει σήμερα και γενέθλια ( χρόνια πολλά πολλά!!!)  και μας κερνάει ένα υπέροχο κέικ καρότου που ομολογώ ότι χρόνια ακούω, το γυροφέρνω αλλά δεν το έχω τολμήσει ποτέ! Πάντα σκεφτόμουν αν θα το φάνε τα παιδιά και έμενα με την απορία… σήμερα όμως κάνω την αρχή ανεβάζω τη συνταγή της Μαριάννας και δηλώνω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχετε φώτο στο Instagram  με το δικό μου κέικ καρότου!

carrot cake

Για πάμε όμως να δούμε πώς φτιάχνεται αυτό το περίφημο κέικ καρότου που όσοι το έχουν φάει έχουν τρελαθεί

Συστατικά: 

200 γρ. ζάχαρη
280 γρ. ελαιόλαδο
3 αβγά
1 φλυτζάνι τριμμένα καρότα
250 γρ. γάλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αβγά, να αφρατέψουν και στην συνέχεια ενσωματώνετε το ελαιόλαδο και σταδιακά το γάλα. Έπειτα ρίχνετε και το αλέυρι με τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα ακόμη λεπτό. Τέλος προσθέτετε το καρότο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ ή σε μια απλή φόρμα την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε για 1 περίπου ώρα, ή μέχρι να βλέπετε καθαρό το μαχαιράκι που βάζετε μέσα στο κείκ. Περιμένετε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

Περιμένω μ αγωνία τη γνώμη σας, σχόλια αλλά και φωτογραφίες από τις δικές σας δημιουργίες! Μην ξεχάσετε και τον διαγωνισμό της Μαριάννας με δώρο 20 μπισκότα για έναν τυχερό αναγνώστη μας!

Καλή επιτυχία!!

12722759_1074702642582227_1187225149_o

Η Μαριάννα ανέπτυξε από νωρίς την αγάπη της για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, παρακολούθησε μαθήματα με δασκάλους της, σπουδαίους ανθρώπους της Ελληνικής γαστρονομίας, όπως τους: Νίκο Ντάνο, Λευτέρη Λαζάρου και Μαρίνο Κοσμά. Μέντορας της υπήρξε ο φημισμένος ιταλός σεφ, Martino Speciale.

Συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής Μasterchef Season 2, αφού επιλέχθηκε μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων. Το ταλέντο της την ανέδειξε στην έκτη θέση, έχοντας παραμείνει η μοναδική γυναίκα στο παιχνίδι.

Εργάστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, στα βραβευμένα και διεθνώς καταξιωμένα εστιατόρια: «Old Mill»- Ελούντα«Αυλή»  & «1600 Raki-Baraki»- Ρέθυμνο , «No Reservations» – Λευκωσία, «Varoulko»-Aθήνα και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου  «Πεντελικόν» – Κηφισιά, πλάι σε γνωστούς σεφ όπως ο Μιχάλης Χάσικος και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης.

Μέσα από το mysweetday.gr  επιχειρεί να κάνει ξεχωριστές μία ή και περισσότερες μέρες της ζωής σας, δημιουργώντας τις αποκλειστικές (αλμυρές ή γλυκές) και κατά παραγγελία επιθυμίες σας!

 Τη Μαριάννα θα τη βρείτε στο facebook και στην προσωπική της σελίδα mysweetday.gr

8 thoughts on “Κέικ καρότου, μια συνταγή από το My Sweet Day

  1. Πριν λίγα χρόνια το είχα δοκιμάσει (όχι το συγκεκριμένο) αλλά δεν μου φάνηκε ιδιαίτερο στην γεύση. Παρόλ αυτά αν τα παιδιά δεν τρώνε καρότα ίσως πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία για να το γευτούν έστω και με αυτόν τον τρόπο!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s