Εργοστάσιο σοκολάτας + Christmas Choco Factory

Την Κυριακή το μεσημέρι πήγαμε κ εμείς (επιτέλους) στο εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας στο Μαρούσι. Το κτίριο φοβερό, τα παιδιά μου από την ώρα που φτιάχτηκε κάθε φορά που περνούσαμε απέξω φώναζαν δυνατά και ρυθμικά «εργοστάαααααααααααασιοοοοοοοοοοοοο σοκολάαααααααατας!!!!!!!» και γινόταν στο αυτοκίνητο ένας μικρός χαμός!

Μπήκαμε μέσα λοιπόν με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία και το πρώτο που ήρθε σαν γλυκό χάδι στη μύτη μας ήταν η μυρωδιά. Και τι μυρωδιά! Σοκολατένια μυρωδιά, ακατανίκητη. Περιμέναμε λοιπόν στην ουρά και μαζί με τα εισιτήρια, μας κέρασαν την πρώτη μας σοκολατίτσα πλακίτσες ΙΟΝ (1ο κέρασμα)

1

 

Ανεβήκαμε έναν όροφο περιμέναμε για πολύ λίγο σε μια ακόμα ουρά και βρήκαμε την ευκαιρία (ξανά) να βγάλουμε μια ακόμα φωτογραφία μπροστά σε μια τεράστια σοκολάτα

2

πόση χαρά!!

Μετά από λίγο ήρθε μια κοπέλα ντυμένη με στολή των Αζτέκων, μας έκανε την πρώτη μας ξενάγηση στο μουσείο σοκολάτας και μας έδειξε έναν καρπό σοκολάτας

3

να το πάρουμε σπίτι;

Στη συνέχεια  μπήκαμε με μαγικό τρόπο στη ζούγκλα και αφού είδαμε ένα σωρό φυτά και νιώσαμε την υγρασία του Αμαζονιου, συναντήσαμε μια γλυκιά θεα

5

Έπειτα μπήκαμε σε μια καλύβα για να μας μιλήσει ο πιο διάσημος τσοκοεξερευνητής Θανάσης Τσαλταμπάσης σε 5λεπτο  video

4

Πολύ γρήγορα μεταφερθήκαμε από τη ζούγκλα σε μια πλατεία όπου μας κέρασε ένα παγωτάκι σοκολάτας (2ο κέρασμα) η  kayak

και μπήκαμε στο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας, για να δούμε πως γίνονται τα σοκοφρετάκια αλλά και να τα γευτούμε! Μας κέρασαν λοιπόν (3ο κέρασμα) ένα σοκοφρετάκι και μια σοκολατίτσα

6

Στο χημείο του εργοστασίου μας περίμενε ο Δρ. Κουβερτούρας  για να τον βοηθήσουμε να φτιάξει την πιο γλυκιά σοκολάτα.

7

Ένας λαβύρινθος  με πλανήτες  και black light μας οδηγεί στον καταράκτη σοκολάτας όπου νιώθεις ότι θα συναντήσεις τον Γουίλι Γουόνκα

8

Και εκεί ακριβώς που είχαμε διψάσει, κάτι ο ήχος του καταράκτη , κάτι η σοκολάτα που έρρεε άφθονη , ήρθε να μας  ξεδιψάσει η novello  (4ο κέρασμα)  με μια πολύ ιδίαιτερη ζεστή  σοκολάτα.

Το εργαστήριο μπισκότου ήταν ακριβώς δίπλα όπου ο πιο κεφάτος τύπος έκανε τα μαγικά του και έφτιαξε μπισκότα Παπαδοπούλου για να μας κεράσει (5ο κέρασμα)

10

και μετά από το απολαυστικό μας μπισκοτάκι μπήκαμε ακριβώς δίπλα σ ένα άλλο εργαστήριο για να φτιάξουμε κονκάρδες

11

αλλά και να βγάλουμε φωτογραφία (ξανά!) στο μπισκοτοεργαστήριο

12

Η συνέχεια ήταν για μεγάλους αποκλειστικά! Κάναμε μαθήματα γευσιγνωσίας. Μας  έδωσαν 4 σοκολατάκια (6ο κέρασμα) και μας ζήτησαν να πούμε τα συστατικά που αναγνωρίζουμε. Δεν θα σας τα μαρτυρίσω θα σας πω μόνο ένα που δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι ταιριάζει τόσο πολύ και αυτό ήταν το αλάτι!! Στο τέλος του μαθήματος μας κέρασαν και από ένα ποτήρι κρασί  meliti (7ο κέρασμα).

9

Κάπου εδώ το εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας τελειώνει  αλλά αρχίζουν τα μικρά μαγαζάκια που πουλάνε ένα σωρό σοκολατάκια, σοκολάτες και καραμέλες!

Και το «Christmas Choco Factory» ένας χώρος  όπου σας περιμένει ο Άη Βασίλης, τα Ξωτικά του Ταχυδρομείου για να ταχυδρομήσετε το γράμμα σας, το stage για να διασκεδάσετε, η Χριστουγεννιάτικη αγορά, το καφέ και πολλά ακόμα!

13

Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι περισσότερο απ όλα εντυπωσιάστηκα από το προσωπικό που δούλευε με τόση χαρά και ενέργεια που κατάφεραν να μας τη μεταδώσουν και να σκορπίσουν απλόχερα χαμόγελα.

Ήταν χωρίς αμφιβολία μια όμορφη Κυριακή!

imageedit_1_4344948209

6 thoughts on “Εργοστάσιο σοκολάτας + Christmas Choco Factory

Σχολιάστε