Royal icing

blog-royalicing11

την εικόνα την βρήκα εδώ

Ένα υπέροχο γλάσο για μπισκότα είναι το Royal Icing. Πολύ εύκολο να γίνει ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα (σαν κ εμένα) και μπορείς να κάνεις υπέροχα σχέδια πάνω στα μπισκοτάκια σου.

Ένα «μυστικό» είναι να έχεις καλό κορνέ για τα σχέδια, ένα δεύτερο είναι να έχεις υπομονή. Σε περίπτωση που περισσέψει κλείστο αμέσως σε τάπερ και φύλαξε το στο ψυγείο.

Royal Icing

900γρ άχνη κοσκινισμένη

5 ασπράδια αβγού (προτίμησε παστεριωμένα)

5ml  ή 1/3 κ.σούπας κρεμόριο

άρωμα βανίλιας σε σκόνη

Ρίχνει πρώτα την άχνη  κοσκινισμένη,  μετά τα ασπράδια,  έπειτα το κρεμόριο και στο τέλος άρωμα κ αν θέλετε και το χρώμα.  Αλλά  για σίγουρα  δείτε αυτή την κυρία εδώ 

Η δικιά μου εμπειρία ήταν καλή με μεγάλη εξαίρεση το κορνέ που είχα. Δεν είχε ψιλή μύτη μπροστά και τα σχεδιάκια μου βγήκαν λίγο χοντροκομμένα. Μέχρι να αγοράσω ένα κορνεδάκι λοιπόν πειραματίστειτε κ εσείς γιατί πραγματικά είναι παιχνιδάκι.

2 thoughts on “Royal icing

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s